top of page
Ara
  • baturozdemir

Ben Kim miyim?

Güncelleme tarihi: 19 Şub 2020



1971 yılında öğretmen bir anne, memur bir babanın oğlu olarak dünyaya geldim. İlk ve tek çocuktum ve hep öyle kaldım.


Türkiye'nin ilk Almanca eğitim veren devlet okulunun, Ankara Anadolu Lisesinin ilk mezunlarından biri oldum. Almanca derslerinde en son Bertolt Brecht’in şiirlerini okuyup yorumladığımız bir eğitimi başarıyla geride bırakıp Ankara Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümüne girdim. Dünyayı algılama ve yorumlama konusunda büyük katkısı oldu bana Fiziğin. Mühendislik ise zaten içimde varmış sanırım, hiç yadırgamadım. O kadar yadırgamadım ki, bir sürü fazladan ders alarak eğitimimi tamamladım. Dünyaya bakışımı fiziğe, mantığımı mühendisliğe borçluyum.


Sesin güzel, hatta çok güzel dediler, üniversite yıllarında amatör olarak oynadığım bir tiyatro oyununda. Çok ciddiye almadım o zamanlar. Birkaç yıl sonra radyoculuğa başlayıp da övgüler artmaya başlayınca inandım sesimin güzel olduğuna. 2 yıllık radyo yöneticiliği, yayıncılık ve işletmeciliğin ardından, yapmayı çok istediğim reklamcılığı hayatıma sokarak, Türkiye'nin ilk radyo reklam ajanslarından birini, Gece Dostları Radyo Reklam Ajansını kurdum.


Ve ardından yıllar sürecek bir radyo reklamcılığı macerası. Seslendirilen on binlerce reklam, pazarlaması yapılan yüzlerce radyo, memnuniyetiyle beni gururlandıran yüzlerce müşteri ve o yıllarda hepsi henüz öğrenciyken birlikte seslendirme yaparak hayatına dokunduğum, bugün Türkiye'nin en tanınmış isimleri arasında olan birçok başarılı dost… Radyoculuğumun ilk yıllarında oldukça ilkel koşullarda yaptığım bir prodüksiyonun çok beğenilmesinin ardından kafamda ışığı yanan bu fikrin, o gün geldiği noktaya ben bile inanamamıştım ne yalan söyleyeyim…


Ve ardından gelen görüntülü prodüksiyon yılları… Kurucu ortağı olduğum TİF Yapım bünyesinde bir TRT Projesi ile başlayan, (Balkan Atlası – TRT AVAZ – 126 bölüm) ardından yüzlerce bölümlük TV programları ile devam eden, UNDP, ILO, UNICEF gibi uluslararası kurumlara verilen onlarca projelik film üretimi hizmetiyle taçlanan, yapılan kimi çalışmalarla gündem yaratılan bir süreç…


Sesle başladım, görüntüyle devam ettim. Yazdım, seslendirdim, yönettim, çektim. Birçok marka, ürün ve projenin hedef kitlesiyle buluşmasına katkıda bulundum. Ve artık İstanbul’dayım. Zaman Vamos Film ile nice yeni projeye, fotoğrafa ve filme yelken açma zamanı… Gemimiz sağlam, yelkenlerimiz rüzgarla dolu.


Öyleyse “Vamos!”

78 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page